magdireceptek

Körtés-diós-karobos granola

Mára maradt ebédünk, így tegnap este csak granolát készítettem. Évek óta nem veszünk müzlit a boltban,  drága, cukros, ki tudja, mi van benne. Helyette kásákat eszünk, vagy házi müzlit készítek. A granola is ilyen házi müzli.

Hozzávalók és elkészítés:
5 csésze gabonapelyhet (2 csésze zabpehely, 1 csésze puffasztott barnarizs, 1 csésze rozspehely, 1 csésze árpapehely) 1 csésze mézzel és 1 csésze vízzel és 2 csésze kókusszal összekeverünk. Beletesszük egy tepsibe és aranybarnára sütjük: közben figyeljük, mert gyorsan le tud égni. Fél csésze diót, fél csésze asztalt körtét (mi ezt aszaltunk sokat, de ez helyettesíthető datolyával, fügével, áfonyával, meggyel stb.), fél csésze mandulát és mazsolát és kb. 2 evőkanálnyi karobot a végén keverünk hozzá, és még ezekkel is pirítjuk. Műanyag edénybe tesszük, lezárjuk, és bármikor bármilyen növényi tejjel fogyasztható is 🙂 De lehet belőle finom süteményt, desszertet is készíteni (erről majd később:))

Ezeket olvastad már?

Édes kis (mandulás-aszalt barackos) semmiség

vega_pokemontrainer4000

A múltkor bemutatott keksz után egy újabb ajánló: tej-tojásmentes, mézes keksz a 2004 Rena Kft. jóvoltából….Kicsit felturbózva. 🙂  Hozzávalók: 10...

Dédi zöldséglevese

vega_pokemontrainer4000

Igen, a dédimama (férjem nagymamája) főzi a legfinomabb zöldséglevest, amit valaha ettem. Utána az anyósom. És most én próbálkoztam. 🙂...

Vegán majonézes hummusz

vega_pokemontrainer4000

Egyik kedvenc pástétomunk. Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsó1-1,5 dl Sojade natúr joghurt2 tk mustár2 tk. citromlé1-2 tk. nyírfacukor2 tk. himalaya sóízlés...