magdireceptek

Növényi sajtos-zöldséges rudacskák

Egyik nap ez volt a vacsoránk. Rendkívül finom, egészséges és laktató fogás. 🙂

Hozzávalók:

1/2 kg franciasaláta mirelit zöldségkeverék
4-5 rózsa brokkoli
5 ek. durumliszt
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek. lenmag, pelyhesítve
10 dkg Violife natúr sajt
bio ételízesítő és himalaya só – tetszés szerint

teljes őrlésű kenyérmorzsa és kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk és vízen megpároljuk. A zöldségeket egy tálba öntjük és botmixerrel annyira zúzzuk szét, hogy még maradjanak egész szemek  is. Hozzáadjuk a megpárolt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a lisztet, a lereszelt növényi sajtot, és a lenmagpelyhet. Sóval ízesítjük. Amennyiben szükséges, még adunk hozzá morzsát, vagy lisztet. Rudacskákat formálunk és kenyérmorzsában történő meghempergetés után kókuszzsírral kikent tepsiben 30 perc alatt (egyszer forgatva) 170 fokon kisütjük. 
A zöldségeket olívaolajjal kikent tepsiben megpirítjuk, és lenmaggal megszórva tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Bounty szelet (vegán)

Higgyétek el, nemcsak süteményeket eszünk, de holnap különleges nap lesz, mert férjem születésnapját ünnepeljük, már másodjára, hármasban. Így Fannival ma...

Csomagot kaptunk – ajánló

Amióta megjelent a magyar piacon, előszeretettel fogyasztjuk a Dr. Oetker által forgalmazott Creme Vega nevű terméket. Ez egy nagyon finom és...

Őszi kovásztalan kenyérkockák

Finom ropogtatni való falatkák, mi nagyon szeretjük, ezért 2-3 hetente elkészítem. Most az adta az apropót, hogy elkaptam valamit, és...