magdireceptek

Növényi sajtos-zöldséges rudacskák

Egyik nap ez volt a vacsoránk. Rendkívül finom, egészséges és laktató fogás. 🙂

Hozzávalók:

1/2 kg franciasaláta mirelit zöldségkeverék
4-5 rózsa brokkoli
5 ek. durumliszt
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 ek. lenmag, pelyhesítve
10 dkg Violife natúr sajt
bio ételízesítő és himalaya só – tetszés szerint

teljes őrlésű kenyérmorzsa és kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk és vízen megpároljuk. A zöldségeket egy tálba öntjük és botmixerrel annyira zúzzuk szét, hogy még maradjanak egész szemek  is. Hozzáadjuk a megpárolt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a lisztet, a lereszelt növényi sajtot, és a lenmagpelyhet. Sóval ízesítjük. Amennyiben szükséges, még adunk hozzá morzsát, vagy lisztet. Rudacskákat formálunk és kenyérmorzsában történő meghempergetés után kókuszzsírral kikent tepsiben 30 perc alatt (egyszer forgatva) 170 fokon kisütjük. 
A zöldségeket olívaolajjal kikent tepsiben megpirítjuk, és lenmaggal megszórva tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Vegán ezersziget öntet

Nagy kedvencem az ezersziget öntet, amelyet laktózérzékenyként sem kell mellőznöm. 🙂 Hozzávalók: 2 dl rizstejszín1 ek. mustár2 ek. citromlé1-2 tk....

Mentás vöröslencse krémleves

Hozzávalók: 270 g vöröslencse 1 leveskocka 1 nagy fej vöröshagyma 3-4 ek. olaj 1 ek. liszt 2 ek. menta 1...

Növényi vagdalt

Hozzávalók: 12,5 dkg lencse 10 dkg dió /mandula /pisztácia / kesudió stb. 1 fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa ½ kezeletlen...