Ma reggelire kedves vendégünk volt (tegnap itt aludt), így tegnap gyorsan sütöttem egy kuglófot. De aztán a nap során elég sokan ettek belőle. 🙂
Hozzávalók:
60 g-nyi olaj, kimérve,
egy marék lenmagpehely, vízzel összekeverve,
kis cukor,
20 dkg élesztő
280 ml meleg víz
—
100 dkg rétesliszt,
200 dkg finomliszt,
200 dkg durumliszt,
kis búzakorpa.
és végül:
darabolt mandula,
darabolt aszalt szilva,
karob, kis fahéj,
reszelt citrom.
A lenmagpelyhet vízbe tettem, és kis ideig áztattam. Majd a vonal feletti összetevőket összeöntöttem, megvártam, amíg feljött az élesztő, majd belekevertem a lisztet és a búzakorpát is. 5 percig dagasztottam, majd két fele vettem: az egyikbe darabolt aszalt szilvát és mandulát, ill. citromhéjat kevertem (mivel nem volt itthon mazsolánk, természetesen ez is jó bele), a másikba karobot és egy kis fahéjat. Mindkét tésztarészt kb. 1 óráig kelesztettem, majd összefontam, és kuglóf sütőbe tettem. Még kelt fél órát, majd kisütöttem, kb. 35 perc alatt.