magdireceptek

„Két-tofus” grill-lepény

Némi salátával kiegészítve könnyű nyári vacsora. 
Hozzávalók a tésztához:
1/2 kg tönkölyliszt (vagy fele-fele arányban finomliszt és teljes kiőrlésű liszt)
2,5 dl víz 
2,5 dkg élesztő
só, méz
Hozzávalók a ketchup-höz:

1 kg friss paradicsom
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
5 ág friss oregánó
4 ek. olívaolaj
2-3 tk. só
Egyéb hozzávalók:

1/2 kg sárgarépa
2 fej vöröshagyma
15 dkg füstölt tofu
15 dkg pritaminpaprikás tofu 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, majd 30 percig kelesztjük. Eközben így készítjük el a ketchup-öt: a paradicsomokat megmossuk és negyedeljük. Egy tepsit kiolajozunk 2 evőkanál olívaolajjal, majd beletesszük a paradicsomokat.  Megszórjuk sóval, a fűszereket rátépkedjük, a fokhagymákat is ráreszeljük.  Meglocsoljuk a maradék olajjal, és 180 °C-on, 1 óra alatt jól  átsütjük a paradicsomokat (félidőben megfordítva őket). Tálba tesszük és botmixerrel krémesítjük.  Ekkor ízesítjük a nyírfacukorral. A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk, a tofukat és hagymákat is összevágjuk és grillsütőben megsütjük. A megkelt tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, rákenjük a ketchup-öt, majd rászórjuk a grillezett dolgokat, és 160 fokos, előmelegített sütőbe téve kisütjük (kb. 25 perc alatt). 

TIPP: tegyünk rá más grillezett zöldségeket (cukkini, padlizsán, paprika) is, csak nekem nem volt időm tegnap este hazaérve mást felvágni, grillezni. 

Ezeket olvastad már?

Grillezett cukkinisaláta kölesmajonézzel

Mi tegnap este hazaérve ezt „ebédeltük”, maradék zöldségfasírttal és grillezett répás barnarizzsel.  Hozzávalók: 1 közepes zöld cukkini1 kisebb sárga cukkini10...

Diós-szejtános-növényi sajtos hajdinafasírt

Újabb felhasználási lehetősége a szejtánnak és ennek a különleges növényi sajtnak. 🙂 Ezúttal a szejtán lesz a kötőanyag, azaz tojáspótló. Hozzávalók: 20 dkg...