magdireceptek

Mandulatej

Egy kis karobbal
Ma a házi müzlihez mandulatejet készítettem. Forrásban levő vízbe szórtam egy zacskó (200 gr) mandulát, kb. 1 percig, utána könnyedén lehúztam a héját. 
Ezt követően egy magas falú műanyag edénybe tettem, egy kis forralt víz került rá, ill. kevés vanília és méz és pici kókusz, majd botmixerrel turmixoltam, úgy, hogy fokozatosan adtam hozzá a többi vizet is (összesen kb. 1 liter víz ment bele). A végén még egy kis méz került hozzá, majd egy harisnyanadrágon leszűrtem :).
Finom magában, vagy karobbal fogyasztva, de süteménybe, palacsintába, gyümölcslevesbe, pudingba is nagyon jó. 

Ezeket olvastad már?

Finomfőzelék – kicsit másképp

A pénteki finomfőzelék azért is volt más, mert friss, új (békés megyei) borsóból és répából készült, illetve kukoricatejjel habartam, a...

Szilvalekváros (diós, mákos) kifli

Hagyományos téli, karácsonyi sütemény, „új köntösben”. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg teljes őrlésű liszt40 dkg finomliszt10 dkg durumliszt20 dkg lágy (megolvasztott)...