magdireceptek

Szegedi tarhonya

Sok a határidős feladat, így ezzel egyenes arányban csökkent a konyhában tölthető időm.:(Így ma gyors egytálétel készült, két napra.

Nálunk szegedi tarhonya a neve. Egy hagymát megpároltam, majd -mivel ma nem jön senki, csak kettőnknek főztem- fél kg krumplit megpucolva és hasábokba vágva beletettem, köménnyel, sóval ízesítettem, pirospaprikával megszórtam. Kis olaj is került rá, ill. annyi vízzel engedtem fel, hogy épp ellepje a krumplit. Amikor majdnem megfőtt a krumpli (kb. 15 perc), házi tarhonyát tettem bele, amennyit láttam, hogy felszív majd a víz. Kevés gabonakolbász és fokhagyma is került bele, és addig főztem, amíg a tarhonya meg nem főtt. A tegnap esti salátával fogyasztottuk, holnap friss céklasalátával. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Sós rúd – gyorsan és egészségesen :)

vega_pokemontrainer4000

Mára maradt ebédünk, így kora reggel csak vacsorára készítettem – a tegnapi maradék tölteléket is felhasználva – egy kis tepsis-töltött...

Tofu-brokkoli konfúziós egytál

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a marinált tofut, magában, pástétomnak vagy fasírtnak elkészítve, rántva, önmagában vagy szójaszósszal pirítva, bundázva, bárhogyan. Épp csak édességet...