magdireceptek

Diótejes zabpehelykása homoktövissel és csipkebogyó lekvárral

Tegnap ajándékba kaptunk egy üveg bio homoktövis őrleményt. Utánaolvastam, hogy mi mindenre jó ez a növény. A, C vitamin tartalma nagyon magas, ill. flavonoidban gazdag:), ezért elhatároztuk, adunk neki még egy esélyt: lekvárt már kóstoltunk, de az nem ízlett annyira. Úgy gondoltuk, hogy ezúttal kásákra fogjuk szórni ezt az őrleményt, ma el is kezdtük. Az íze így sem a legkellemesebb, amolyan fűrészpor ízű, de így kásával ehető és ha tudjuk, hogy milyen jó, akkor könnyebben csúszik :)))) A jó hír (számunkra:), hogy csipkebogyó lekvárt is kaptuk. Ezt viszont hihetetlenül szeretjük. 🙂 A zabpelyhet 1:1-es mennyiségű diótejben főztem ki. 

Ezeket olvastad már?

Sárgaborsó fasírt

Annyi minden újdonság készült a héten (vegán mákos piskóta kölestúrós-sütőtökös krémmel, őszi sütőtök-céklafasírt), de nem volt idő lefotózni. Kép nélkül...

Vegán, cukormentes hókifli

Itt a december és az első, Facebook-on megígért recept is: a hókifli. Egyszerűen, gyorsan elkészül, mi szeretjük szilvalekvárral, de mákkal...

Vegán datolyás Anzac keksz

Én is elkészítettem ezt a kekszet, amelyet már régóta kinéztem. Az ANZAC egy mozaikszó („az ausztrál és az új-zélandi hadseregek...