Tegnap ajándékba kaptunk egy üveg bio homoktövis őrleményt. Utánaolvastam, hogy mi mindenre jó ez a növény. A, C vitamin tartalma nagyon magas, ill. flavonoidban gazdag:), ezért elhatároztuk, adunk neki még egy esélyt: lekvárt már kóstoltunk, de az nem ízlett annyira. Úgy gondoltuk, hogy ezúttal kásákra fogjuk szórni ezt az őrleményt, ma el is kezdtük. Az íze így sem a legkellemesebb, amolyan fűrészpor ízű, de így kásával ehető és ha tudjuk, hogy milyen jó, akkor könnyebben csúszik :)))) A jó hír (számunkra:), hogy csipkebogyó lekvárt is kaptuk. Ezt viszont hihetetlenül szeretjük. 🙂 A zabpelyhet 1:1-es mennyiségű diótejben főztem ki.

Gombaraguval töltött gluténmentes, vegán palacsinta
Hozzávalók a palacsintához: 20 dkg hajdinaliszt 5 dkg tápióka keményítő 40 vagy 45 dkg víz 1 csipet kurkuma 3-4 ek. kókuszolaj...