magdireceptek

Tavaszi lencsefőzelék grillezett szójavirsli-pörkölttel

Nagyon szeretjük a lencsefőzeléket, tavasszal is 🙂 Így egy kicsit „tavasziasítottam” rajta. 🙂 Beáztattam a lencsét, közben hagymát pároltam, majd beletettem a hagymás alapra kis vízen főzni a lencsét, majorannával, köménnyel, babérlevéllel, sóval ízesítettem. Majd egy nagy friss répát belekockáztam, és együtt főztem, amíg minden megpuhult.  A végén tettem bele gabonakolbászt, és egy nagy csokor friss petrezselymet, kis olajat. Majd rántást készítettem teljes kiőrlésű lisztből (a lisztet megpirítottam, majd a főzelék levével felengedtem), és egy kis szezámtejet tettem bele (víz+szezámmag+só), a színe és íze miatt 🙂 Grillezett szójavirsli-pörkölt került rá. (A virslit egy tepsiben a sütő grill fokozatán meggrilleztem, majd hagymát pároltam, tettem bele pirospaprikát, sót, köményt, vizet, olajat és a karikára vágott virslit, 1-2 percig pároltam). 

Ezeket olvastad már?

Vaníliás búza őszibarackkal

vega_pokemontrainer4000

Hmmm, de finom és tartalmas reggeli. :-)Úgy emlékszem, búzából készült „kása” még nincsen a blogon, így most ez következik. Mivel...

Gyógynövények felfázás esetén

vega_pokemontrainer4000

Ez a fotó most erről a free stock oldalról van (azaz regisztrálást követően, ingyen, rendezett jogdíjakkal tölthetünk le képeket, akár nyomtatásba,...

Szezámos rántott tofukockák

vega_pokemontrainer4000

Mai nap kedves barátaink vannak nálunk, nekik (is) készült  petrezselymes krumpli, fokhagymás uborkasaláta és  szezámos bundában sült tofukockák, amihez babonéz...