magdireceptek

Répás kelkáposztafőzelék, póréhagyma fasírttal :)

Maradt kelkáposztánk, amit főzeléknek készítettem el, mert nagyon régen ettünk már ilyet. 🙂 Feltettem kelkáposztát, 1 hagymát, és 5-6 gerezd fokhagymát főni, kis vízzel, sóval, répakockával, majorannával és köménymaggal. Fedő alatt főztem, majd amikor majdnem puha volt, rántás kevertem hozzá (lisztet pirítottam, és arra tettem a főzelék levéből, majd  szűrővel belefolyattam a főzelékbe, olajat is kevertem hozzá. Nagyon finom lett. A fasírt az eddigi fasírtok alapján készült: 1 bögre zabpelyhet megfőztem (dupla vízben), vegamixet tettem bele, majd 4-5 gerezd fokhagymát, újhagymát, petrezselymet, és belereszeltem sárgarépát, és sok póréhagymát tettem bele. Olajjal megkent, sütőpapíros tepsiben sütöttem ki. 

Ezeket olvastad már?

Svájci burgonya

Gyermekkorom kedvenc étele ez volt. Nem tudom, miért svájci krumpli a neve, talán ott tanulta édesanyám (gyermekként jártunk Svájcban, Franciaországban...

Csupagyümölcs rétegelt köles

 Finom és mutatós reggeli. Hozzávalók: 1 csésze köleskb. 3-4 csésze zabtej 1 kk. vaníliaaroma10 dkg nyírfacukor1 citrom héja —1/2 kg cseresznye1 marék...