magdireceptek

Gluténmentes spagetti-pizza (vegán)

Maradt egy kevés gluténmentes spagettitésztánk ebédről (thai tészta készült), ill. grillezett karfiol, brokkoli, répa. Így spagetti-pizzát készítettem. 🙂 

Hozzávalók:

1/2 fej karfiol
1/2 fej brokkoli
2 sárgarépa
1 nagyobb kápia paprika
10 dkg mozarella ízesítésű növényi sajt
1 fej vöröshagyma

15 dkg gluténmentes spagetti
1 ek. olívaolaj

20 dkg füstölt Viofast növényi sajt

4 dl bio pizzaszósz
bazsalikom
5-6 gerezd fokhagyma
himalaya só  (ízlés szerint)

Elkészítés:

A spagettit kifőzzük. A paradicsompürét összekeverjük a fűszerekkel, áttört fokhagymával. A zöldségeket és megpároljuk vagy meggrillezzük ( kinek hogyan tetszik) Egy tepsit kiolajozunk, spagettihalmokat teszünk bele, majd megkenjük a pizzaszósszal, és ráhalmozzuk a grillezett zöldségeket, a felkockázott mozarella ízű sajtot. A legvégén reszelt növényi sajttal megszórjuk és 160 fokon 20 perc alatt összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Díjat kaptam…

Két díjat is kaptam, csak nem volt időm feltenni. Íme, az első, amelyet Judittól kaptam. Köszönöm!Akiknek most továbbadom – egyelőre:...

Nyitott Szemmel Magazin receptoldala…:)

A Nyitott Szemmel Magazin szeptemberi számában olvashatók ismét receptjeim. 🙂 Íme (ha valamelyik nem olvasható jól, akkor klikk a képre:)

Spenótos” rakott krumpli”

Nálunk minden héten van spenót, mindannyian szeretjük. Nemrégen így készült, friss spenótlevélből: Hozzávalók: 1 kg burgonya1 kg spenót (friss)1 +...