magdireceptek

Cukkinis-kaukukkfüves pestós trikolor farfalle, bazsalikomos paradicsomsalátával + provance-i rakott tészta

Tíz perces ebéd, ami azért készült, hogy drága férjem korán indulva tudjon magával vinni ebédet, mert csak késő éjszaka ér  haza.  
Kifőztem a trikolor tésztát (Lidl-ben vettem, spenótos-répás durumtészta, és ugyanannyiba került, mint a sima, egyszínű:), közben cukkinikarikát és póréhagymakarikát vízen pároltam, majd tettem bele olívaolajat, kakukkfüvet, rozmaringot,  sót; és miután elfőtt a víz, fekete olivát és pestót is. És máris készen volt a friss ebéd, bazsalikomos paradicsomsaláta készült hozzá. (Olívaolaj+citromlé+összevágott bazsalikom+fokhagyma+só –>ez lett ráöntve a paradicsomra.)

A provance-i rakott tésztához direkt több tésztát főztem, amihez készítettem zöldségpörköltet is (hagymát vízen pároltam, majd erre került majoranna, gabonakolbász, pirospaprika, rozmaring, kakukkfű és a zöldségek: kukorica, répa, borsó, zöldbab, spárga. Megpároltam, és amikor majdnem készen volt, kevés liszttel besűrítettem. Í tésztát így raktam meg:
– olajozott tepsibe tettem tésztát, majd a zöldségpörkölt felét, majd növényi tejfölt, póréhagymakarikákat, friss kakukkfüvet és rozmaringot, olajat, majd ismét tésztát, pörköltet, növényi tejfölt, és morzsát, paradicsomkarikát, szezámmagot. Sajnos elfogyott, mielőtt fotóztunk volna.

Ezeket olvastad már?

Őszi saláta

Nagyon finom, érdemes kipróbálni, megkóstolni. Hozzávalók: 1 közepes céklaugyanannyi sütőtök2 paradicsom 1/2 füstölt tofu  1 kisebb lilahagyma1 marék kesudió3 ek....

Diós-mákos „vargabéles-utánzat”

Nagyon finom téli reggeli az alábbi: Hozzávalók: 1 csomag cérnametélt1 natúr tofu1/2 pohár ALPRO szójajoghurt1 tál mák1 tál diószederlekvárcitromhéj—tejszínhab Elkészítés:...

Grillezés vegánként

Itt a jó idő, nyársra fel! 🙂 Egyáltalán nincs hiányérzetünk, ezt a nyársat csipegetve. 🙂  Hozzávalók: 16 saslik nyárs 8...