magdireceptek

Vegán májkrém: napraforgóból

Ezt a pástétomot egyszerűen nem lehet abbahagyni. Tegnap kaptam meg a receptet, ma már el is készítettem.

Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
10 dkg napraforgó – megpirítva, kávédarálón ledarálva
4-5 gerezd fokhagyma
2 t.k.vegamix
8-10  ek. kókuszolaj

Elkészítése:
A hagymát kevés víz és az olaj hozzáadásával fedő alatt megpároljuk, hozzáadjuk a vegamixet, sót, majd a napraforgót, az áttört fokhagymát és a sörélesztőpelyhet.  Összerottyantjuk, majd a tűzről levéve, hozzákeverjük a kókuszolajat. Kihűlésig néha megkeverjük, hogy a kókuszolaj ne csapódjon ki. 
A napraforgót érdemes a Vegetár Kft-től beszerezni: finom, natúr és olcsó.:-) A miénk is onnan van.

Ezeket olvastad már?

Csőben sült gombás tészta

Ez is a múlt héten készült. Hozzávalók: 1 kg gomba1 paradicsom1 paprika2 fej vöröshagyma2-3 gerezd fokhagyma1-2 ek. lisztolajsó, pirospaprikaköménymag— 1/2 kg...

Vegán „sajttorta”

Méltó desszert lehet a karácsonyi asztalon – már, ha addig marad belőle 😀 Hozzávalók: A vegán csokis brownie -piskótához: 1...

„Cézár saláta” Goody-foody-val

Ismét egy Goody-foody ajánló. Meleg nyári napokon egy szendviccsel remek ebéd is lehet.  Hozzávalók: 1 fej saláta1 doboz csirkehús ízű...