magdireceptek

Vegán kaporszósz szezámos tepsis burgonyával

A múlt héten egyik barátunktól kaptunk kaprot. Betettem rögtön a mélyhűtőbe, de túl sokat gondoltam rá, így máris elő kellett vennem, és szósz készítenem belőle. 🙂 A tepsis krumpliról már írtam (pl. itt), így most csak a kaporszósz receptjét osztom meg – tegnap este készült, mára:

1 fej hagymát vízen megpároltam, majd hozzátettem az apróra vágott kaprot (kb. 1/4 kg-ot), felöntöttem egy kevés vízzel, olajat öntöttem hozzá, ill. sóval fűszereztem. Amikor megpuhult, 2 dl zabtejszínnel (most bolti) és 1-1,5 tk. liszttel habarást készítettem, beleöntöttem, még megvártam, amíg felforr, kevés citromlevet facsartam bele, és lezártam. 

Ezeket olvastad már?

Zöldbabsaláta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon-nagyon finom saláta, a tökmaggal, olívaolajjal és lilahagymával (és egy kis citromlével) remekül harmonizál a zöldbab. Hozzávalók: 25 dkg zöldbab10...

Kapros-vöröslencsés bulgurfasírt

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 20 dkg bulgurkb. 1/2 l víz15 dkg vöröslencse1 kápia paprika 2 nagy fej vöröshagyma2 ek. lenmagpehely2 ek. víz  10...