magdireceptek

Zöldséges zakuszka

Az egyik legfinomabb pástétom. Érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
4 fej vöröshagyma
3 szem paradicsom
1,5 kg kápia paprika
1/3 kg sárgarépa
2 szem fehérrépa
1 szelet zellergumó
1 fej fokhagyma
5 dl 100% extra szűz olívaolaj 
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymákat nagyon apróra vágjuk és  kevés vízen megpároljuk. A meghámozott zöldségeket sós vízbe téve megpároljuk, húsdarálón ledaráljuk (vagy botmixerrel leturmixoljuk). A padlizsánokat megmossuk, villával alaposan megszurkáljuk és tepsibe téve alaposan megsütjük, majd kihűtjük. Lehúzzuk a héját, és húsdarálón ledaráljuk. A nyers paradicsomot, paprikát is ledaráljuk (botmixerezzük). Mindezt a párolt hagymára tesszük, olajjal meglocsoljuk, sózzuk és alaposan összefőzzük. Frissen is fogyaszthatjuk, de télire is eltehetjük.

Ezeket olvastad már?

Különleges, téli saláta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon szeretjük a tartalmas salátákat, csak úgy magukban is megállják a helyüket, de egy jó kétszersülttel egészen biztosan nem maradunk...

Répás szójafasírt

Magdi

Hozzávalók: 15 dkg szójagranulátum 2 db sárgarépa reszelve 1 dl forró víz 3-4 ek. szójaszósz 1 fej vöröshagyma 1 csokor...

Padlizsántorony

vega_pokemontrainer4000

Ma átjöttek hozzánk nővéremék, és mivel férje gluténérzékeny, így neki a rántott padlizsán helyett alternatív ételt készítettem. 🙂 Ezt el...