magdireceptek

Zöldséges zakuszka

Az egyik legfinomabb pástétom. Érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
4 fej vöröshagyma
3 szem paradicsom
1,5 kg kápia paprika
1/3 kg sárgarépa
2 szem fehérrépa
1 szelet zellergumó
1 fej fokhagyma
5 dl 100% extra szűz olívaolaj 
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymákat nagyon apróra vágjuk és  kevés vízen megpároljuk. A meghámozott zöldségeket sós vízbe téve megpároljuk, húsdarálón ledaráljuk (vagy botmixerrel leturmixoljuk). A padlizsánokat megmossuk, villával alaposan megszurkáljuk és tepsibe téve alaposan megsütjük, majd kihűtjük. Lehúzzuk a héját, és húsdarálón ledaráljuk. A nyers paradicsomot, paprikát is ledaráljuk (botmixerezzük). Mindezt a párolt hagymára tesszük, olajjal meglocsoljuk, sózzuk és alaposan összefőzzük. Frissen is fogyaszthatjuk, de télire is eltehetjük.

Ezeket olvastad már?

Nyár eleji teljes őrlésű rétes

Folytatódik a Tante Fanny sorozat 🙂 Ma reszelt zöldséglevest ettünk, és utána készítettem ezt a káposztás-répás rétest, amely nagyon gyorsan...

Tavaszi raguleves

Finom forró leves a szeszélyes tavaszi napokra.:-) Hozzávalók: 4 közepes sárgarépa2 közepes krumpli1 kisebb karalábé3 nagyobb gomba1/2 konzerv zöld húsú...

Humusz-másképp

Bemutattam már céklás, spenótos és natúr humusz is. Most egy főzött verzióját írom le nektek, amely csicseriborsó lisztből készült. Hozzávalók:...