magdireceptek

Kapros-amarántos bundában rántott patisszon, zöldséges rizzsel és dióval pirított céklával

Rendkívül egyszerű, 15-20 perc alatt elkészülő ebédről van szó 🙂 A rántott dolgok serpenyőben sütve nehezek és egészségtelenek: az olajban sütés (v.olaj hevítése) a leginkább rákkeltő főzési technika, azonban sütőben, nagyon kevés olajjal kikent tepsiben sütve sokkal könnyebb, nem járja át az olaj, ropogós, finom és egészséges. A rizst hagyományosan készítettem: 2 bögre vízben feltettem főni egy bögre idei friss borsót és répát, köménnyel, sóval ízesítettem. Amikor forrt, mivel zsengék a zöldségek, rögtön 1 bögre rizst öntöttem hozzá, ill. olajat is tettem bele, és együtt főztem addig, amíg meg nem puhult a rizs. Eközben a patisszont lehámoztam, félbevágtam,kivájtam a belsejét, és „felkarikáztam”, és vegán panírt készítettem, annyi csavarral, hogy a lisztes keverékbe tettem kaprot, sót, a morzsába pedig amarántmagot. Nagyon pikáns lett 🙂 Majd egy tepsit kiolajoztam, és ebbe tettem bele a panírozott patisszon szeleteket, és nagyon forró sütőben egyszer átfordítva azokat aranybarnára sütöttem. Eközben elkészült a pirított cékla is: a céklákat meghámoztam, majd hasábokra vágtam, és olívaolajjal kikent tepsibe tettem, köménnyel, sóval megszórva összesütöttem, az utolsó 5 percben raktam hozzá a megtört, feldarabolt diót. (3 kisebb cékla, 3 dió az adag:) 

Ezeket olvastad már?

Mézes almás pite (vegán)

Ez a piterecept úgy alakult, hogy elfogyott itthon a nyírfacukor (nov. 1-én), mézünk pedig volt itthon, így azzal pótoltam. Hozzávalók:...

Bazsalikomos brokkolikrémleves

Volt a mélyhűtőnkben több karfiol (még nyáron akciós karfiolt blansírozva betáraztam a mélyhűtőbe) és gondoltam, hogy most levest készítek belőle....

Kókuszolajos-juharszirupos tepsis burgonya

Egyszerű, gyors, mégis különleges étel. Egy salátával remek ebéd.   Hozzávalók:1 kg burgonyaköménymag – ízlés szerinthimalaya só – ízlés szerint2...