Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom egytálételről van szó. A receptjét ma találtam ki, abból szerettem volna dolgozni, ami itthon volt.:) 1 fej hagymát vízen megpároltam, majd beletettem 2 nagyobb répát, és 1/2 zellert, apró kockákra vágva, illetve a vasárnap elkészített búzahúst is kockákra vágtam, ez is ekkor ment bele. (A búzahúst műanyag, vízzel teli lefedhető tálban hűtőben szoktam tárolni, így hetekig is eláll. Egyszer készítek így egy nagy adagot, és utána azt több ételbe belecsempészem. 🙂 Szóval miközben főtt a répa-zeller-búzahús, addig felkockáztam 1 nagyobb padlizsánt, 1 pritaminpaprikát is, és 1/4-ed édesköményt, és ezeket is beletettem az edénybe. Ekkor kevertem hozzá mustárt, pirospaprikát, sót, köményt, majorannát. És sűrű pörköltet készítettem. Az olajat a legvégén tettem hozzá. A rizst szokás szerint főztem, azzal a különbséggel, hogy a végén pritaminpaprika kockákat és édeskömény zöldjét vágtam bele. Az édeskömény nagyon jó a gyomornak, nyugtató hatású. Valamelyik nap a maradék gumóból krémlevest készítek majd 🙂
Előadás ajánló
Mostanában ritkábban írok, ennek több oka is van: egyrészt előkerültek olyan ételek az utóbbi napok főzései során, amik már szerepelnek...