magdireceptek

Sütőben sült lenmagpelyhes burgonya friss, házi ajvárral

Ma nagyon egyszerű, de – szerintünk – nagyszerű étel készült – egyszerűen sült krumplira vágytunk, mindketten, egy időben 🙂 A nyers krumplit jól megmostam, felvágtam szeletekre, egyesével olívaolajba mártogattam, majd betettem tepsibe, és még egy kis olívaolajat adtam hozzá, és magas lángon kisütöttem. Közben lenmagot daráltam kávédarálón, és amikor 99%-osan kisült a krumpli, beleforgattam a lenmagba., (amely nagyon gazdag A,B,C,D és E vitaminokban, nagy mennyiségben található benne kálium, magnézium, foszfor, nátrium, réz, fluor, klór, nikkel, jód, kobalt, króm.) Még 1-2 percig összesütöttem.

Az ajvárhoz (vagy paprikakrémhez) elővettem a mélyhűtőből három erős és két kápia paprikát, és tepsiben, olívaolajon megpirítottam, majd kivettem a magházát és botmixerrel összezúztam, kis sót tettem bele, és máris készen volt. 🙂
Jégsalátát eszünk majd hozzá, kis paradicsommal dúsítva.

Ezeket olvastad már?

Növényi sajtos-mákos rúd

Nagyon-nagyon finom és egészséges ropogtatni való.  Hozzávalók: 10 dkg durumliszt5 dkg finomliszt5 dkg teljes őrlésű liszt1/4 csomag foszfátmentes sütőpor1-2 ek....

Egy túlélő őszinte vallomása

Úgy gondoltuk, megosztjuk  a blog olvasóival az elmúlt időszak eseményeit, melyek nem várt nehézségeket hoztak számunkra. 34 évesen, boldog feleségként...

Érik a spenót a kertben!

  Szedtünk egy nagy tál spenótot a kertben, így tegnap reggelire zöldturmixot ittunk.  Hozzávalók: 1 tál spenót 2 banán  1...