magdireceptek

Karobos koszorú

Tegnap este sütöttem ezt a karobos koszorút, nagyon gyors és finom édesség, az esti töltött paprika után, és ma reggelire (gabonakávéval és gyümölccsel) is jól jött. Dupla adagban kalács-vagy kuglóf formában, vagy egyszerűen bejgliként feltekerve is süthető.

Hozzávalók:

250 dkg liszt (fele durum, fele finomliszt),
búzakorpa,
1,5 ek. olaj,
kevés méz,
1,5 dl növényi tej,
1,5 dkg élesztő.

3-4 ek.olaj,
kb.8 ek. karob, 4 evőkanál cukorral elkeverve.

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttattam a langyos, mézes tejben. A liszteket és a korpát összekevertem, beleöntöttem a növényi tejet (rizstej van itthon), ill. a felfutott élesztőt, olajat. Összedolgoztam, majd 1 órát kelesztettem. Ezt követően kinyújtottam, és megkentem bőven olajjal, erre szórtam rá a cukorral kikevert karobot. Feltekertem (mint egy bejglit) és kör alakúra összeillesztettem (a két végét). Még kelesztettem így is 30 percet, majd kb. 25 perc alatt kisütöttem. Hihetetlenül puha, omlós lesz a tészta. Mivel vendégünk érkezett vacsorára, és elfogyott a sütemény, gyorsan még egy adagot sütöttem és az ugyanolyan finomra, könnyűre sikerült. Ez már nem „véletlen”, hanem valóban jó a recept. 🙂 (Az ötletet Barbara blogja adta, amit nemrég olvasgattam, Barbara, köszönöm!:)

Ezeket olvastad már?

Reteksaláta

Nálunk a piacon már kapható mindenféle retek! És újhagyma is. Így ezt a Nagy Zsuzsa, reformszakácstól, szerzőtársamtól tanult salátát dobtam...

Tavaszváró szendvicskrém

Finom, egyszerű és gyors pástétom. Az alapanyagok pedig minden háztartásban megtalálhatóak, szóval érdemes kipróbálni. 🙂 Hozzávalók: 1 nagyobb főtt krumpli,...