magdireceptek

Vegán szilvás gombóc – sajnos ismét fotó nélkül

Sajnos fotó ismét nem készült, mert éhesek voltunk, és mire észbe kaptunk, elfogyott a sok gombóc. 🙁
Néha rámtör a gombóc-éhség 🙂 Most is ez történt, készítettem is gyorsan egy kevés szilvás gombócot (még tegnap este, a múltkori sárgabarackos gombóchoz hasonló módon).

Hozzávalók – 30 gombóchoz:

30 dkg főtt krumpli, meghámozva és lereszelve,
1/4 kg zabliszt,
1/4 kg durumliszt,
1/2 finomliszt,
annyi víz, amennyit felvesz,
só,

szilva, cukor, fahéjpótló (1/3 kardamon, 2/3 koriander)

morzsa, fahéjpótló (1/3 kardamon, 2/3 koriander), cukor.

(Én most feleztem az adagot, mert csak ketten ettük)

A krumplikat megfőztem, meghámoztam, lereszeltem. A liszteket összekevertem, majd a kihűlt reszelt krumplit belekevertem, vizet tettem hozzá, kinyújtottam -lisztes felületen – a tésztát, kockákat vágtam, megtöltöttem fahéjpótlós cukorba forgatott friss szilvával, majd forrásba lévő vízbe dobtam, és főztem, főztem, főztem 🙂 (miután feljöttek a gombócok a víz felszínére, utána még kb. 3 percig) Közben morzsát pirítottam, ebbe forgattam bele a gombócokat. 

Ezeket olvastad már?

Rozmaringos-fokhagymás háromszög

Nagyon finom „péksütemény”. 🙂 Hozzávalók: 10 dkg durumliszt25 dkg graham liszt25dkg finomliszt5 dkg búzakorpa10 dkg búzacsíra2 ek. búzasikér3 ek. himalaya...

Lencsehurka magyaros krumplival

Ez egy nagyon egyszerű, egészséges és gyors étel. Ezért érdemes minél többször elkészíteni. 🙂  Tegnap este megfőztem kb. 40 dkg...

Vegán Mirinda torta

Gyermekkorom nagy kedvence volt ez a kakaós kevert-alapú, túrós, üdítős szelet, anyai nagybátyám felesége készített többször is ilyet, amikor Győrbe...