Sajnos fotó ismét nem készült, mert éhesek voltunk, és mire észbe kaptunk, elfogyott a sok gombóc. 🙁
Néha rámtör a gombóc-éhség 🙂 Most is ez történt, készítettem is gyorsan egy kevés szilvás gombócot (még tegnap este, a múltkori sárgabarackos gombóchoz hasonló módon).
Hozzávalók – 30 gombóchoz:
30 dkg főtt krumpli, meghámozva és lereszelve,
1/4 kg zabliszt,
1/4 kg durumliszt,
1/2 finomliszt,
annyi víz, amennyit felvesz,
só,
—
szilva, cukor, fahéjpótló (1/3 kardamon, 2/3 koriander)
—
morzsa, fahéjpótló (1/3 kardamon, 2/3 koriander), cukor.
(Én most feleztem az adagot, mert csak ketten ettük)
A krumplikat megfőztem, meghámoztam, lereszeltem. A liszteket összekevertem, majd a kihűlt reszelt krumplit belekevertem, vizet tettem hozzá, kinyújtottam -lisztes felületen – a tésztát, kockákat vágtam, megtöltöttem fahéjpótlós cukorba forgatott friss szilvával, majd forrásba lévő vízbe dobtam, és főztem, főztem, főztem 🙂 (miután feljöttek a gombócok a víz felszínére, utána még kb. 3 percig) Közben morzsát pirítottam, ebbe forgattam bele a gombócokat.