magdireceptek

Zöldséggel töltött, tepsiben sült hottok

A hottok egy kóreai töltött palacsintafajta, cukros fahéjjal eszik, vagy sajttal. Én most ennek a tésztáját lestem el és alakítottam át. 
Zöldséggel sült és tepsiben, így a végeredmény kicsit más lett. Hú, de nagyon finom étel. 🙂

Hozzávalók:

1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 csésze finomliszt
1 csésze langyos víz 
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
1 tk. méz
3 tk. porélesztő

25 dkg mexikói zöldségkeverék
1/2 kaliforniai paprika
10 dkg füstölt tofu
1 fej vöröshagyma
só-ízlés szerint
2 tk. köménymag
3 tk. majoranna
3 tk. borsikafű
3 tk. pirospaprika
1 kis rész gabonakolbász
2 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
2 ek. liszt 

Elkészítés:

A langyos vizet egy tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztőt, a mézet, a sót, az olajat és jól elkeverjük. Ehhez jön a liszt, amit aztán jól összekeverünk a hozzávalókkal egy fakanállal, vagy kézzel. Kicsit lágyabb tésztát kapunk, ne ijedjünk meg. Ezután a tésztát lefedjük és meleg helyen pihenni hagyni egy órát, ezalatt szépen megkel. Ekkor elkészítjük a tölteléket: a hagymát apróra vágjuk, és vízen+ olajon megpároljuk. Rászórjuk a zöldségeket, a felkockázott pritaminpaprikát és felengedjük egy kevés vízzel, fűszerezzük, pirospaprikázzuk. Amolyan pörköltet készítünk tehát, amit a zöldségek puhulásakor beleszórt liszttel besűrítünk, rekkor adjuk hozzá a felkockázott tofut is. 
Majd a már megkelt tésztát elővesszük: fakanállal összedolgozzuk még egyszer, majd egy lisztezett deszkán 8 részre szedjük. Mindegyiket kinyújtjuk, megtöltjük a kész töltelékkel, majd becsomagoljuk. Olajjal megkent tepsibe tesszük (a csomagolt fele kerüljön alulra), megkenjük a tetejüket is olajjal, megszórjuk szezámmaggal és kicsit kilapítjuk. 160 fokon kb. 25 perc alatt készül el (félidőben forgatjuk). Mi egy meleg zöldségkrémleves után cékla-savanyúkáposzta salátával ettük, ill. fogyasztottunk hozzá fokhagymás növényi kesutejfölt is. A maradék este fogyott el – vendégünk is kapott belőle 🙂

TIPP: A tésztát készíthetjük több cukorral, és a belsejét tölthetjük fahéjas nyírfacukorral is. Ekkor valóban ki tudjuk lapítani a tésztát, és szép, lapos hottokot kapunk. A tésztarecept, sütési mód egyébként lehet ugyanaz. 

Ezeket olvastad már?

Goldenblog és Az ősz ízei

Egyrészt hoztam egy fotót Az ősz ízeiből. :-). Augusztus 20-át mi (Nagy Zsuzsa, férjem és én) egy jó nagy fotózással...