magdireceptek

Durum és teljes kiőrlésű lisztből készült kiflik

Ma hideg meggylevest és diós tésztát ebédeltünk (én nem, mert sajnos megint hányingerem van). Ezeket a recepteket nem írom le, mert egyrészt már olvasható a blogon (gyümölcsleves), másrészt nagyon egyszerű (diós tészta, bár házi tésztával készült, arról majd később írok:). Inkább a mai kenyerünkről írok, vagyis a változatosság kedvéért ma nem kenyeret, hanem kiflit sütöttem.

Hozzávalók:

20 dkg durumliszt,
20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
egy marok korpa,
1 kk. búzasikér,
3dkg élesztő,
kb. 2 dl növényi tej,
0,5 dl olaj,
só, kis méz, egész kömény.

Az élesztőt langyos, mézes vízben felfuttattam. Közben a liszteket összekevertem, hozzáadtam az olajat, maradék vizet, majd az élesztőt, és kb. 10 percig összedolgoztam. Utána 1 órát kelt, majd kifliket formáztam: 6 fele szedtem a tésztát, majd mindegyik tésztakupacot kinyújtottam, és feltekertem. Olajozott, lisztezett tepsibe tettem, majd megkentem olajjal, megszórtam magokkal. Így is kelesztettem, kb. 20 percig, utána sütöttem ki, kb. 30 perc alatt. 

Ezeket olvastad már?

Vegán joghurtos-sütőtökös kalács

Nagyon finom, érdemes kipróbálni! 🙂 Hozzávalók: 30 dkg finomliszt20 dkg durumliszt10 dkg kukoricaliszt4 ek. sült sütőtök  4 dkg élesztő2 tk....

Vegán áfonyás keksz

Hipergyors és finom keksz, téli csemege gyanánt.  Hozzávalók: 16 dkg finomliszt (fele teljes kiőrlésű)6 dkg apró szemű zabpehely2 ek. karob1...

Szupergyors vegán mandulakeksz

Igazi téli csemege, ha már unjuk a mézeskalácsot. Ráadásul gluténmentes is, mivel a mandulalisztet nagyon szeretem, ezzel készítettem. Hozzávalók: 2...