magdireceptek

Durum és teljes kiőrlésű lisztből készült kiflik

Ma hideg meggylevest és diós tésztát ebédeltünk (én nem, mert sajnos megint hányingerem van). Ezeket a recepteket nem írom le, mert egyrészt már olvasható a blogon (gyümölcsleves), másrészt nagyon egyszerű (diós tészta, bár házi tésztával készült, arról majd később írok:). Inkább a mai kenyerünkről írok, vagyis a változatosság kedvéért ma nem kenyeret, hanem kiflit sütöttem.

Hozzávalók:

20 dkg durumliszt,
20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
egy marok korpa,
1 kk. búzasikér,
3dkg élesztő,
kb. 2 dl növényi tej,
0,5 dl olaj,
só, kis méz, egész kömény.

Az élesztőt langyos, mézes vízben felfuttattam. Közben a liszteket összekevertem, hozzáadtam az olajat, maradék vizet, majd az élesztőt, és kb. 10 percig összedolgoztam. Utána 1 órát kelt, majd kifliket formáztam: 6 fele szedtem a tésztát, majd mindegyik tésztakupacot kinyújtottam, és feltekertem. Olajozott, lisztezett tepsibe tettem, majd megkentem olajjal, megszórtam magokkal. Így is kelesztettem, kb. 20 percig, utána sütöttem ki, kb. 30 perc alatt. 

Ezeket olvastad már?

Spenótos „hummusz”

  Folyamatosan termő spenótunkat nem csak főzelékként szoktuk fogyasztani, hanem szoktam spenótos tésztát főzni vagy spenótos rakott burgonyát, de minden...

Kesutejfölös káposzta-répasaláta

Mártitól, egyik kedves ismerősünktől kaptam az ötletet. Ő sima tejföllel készíti, de gondoltam, miért ne lehetne vegánosítani. Kukoricás rizst és...

Rukkolás zöldségfasírt

Nagyon finom fasírt, a mai spenót és hagymás krumpli kiegészítője volt. Hozzávalók: 35 dkg mexikói zöldségkeverék (borsó, répa, kukorica, azonos...