magdireceptek

Zöldséges zakuszka

Házi kenyérrel az igazi 🙂

Még csütörtökön készült ez a pástétom, és vacsorára betérő vendégeinknek is ízlett, ill.persze nekünk is, csak idő nem volt feltenni. Ez annyiban különbözik a hagyományos zakuszkától, hogy tettem bele répát és zellert. Hihetetlenül finom lett 🙂 Gondolkodom rajta, hogy ezentúl csak így készítem majd. 

Hozzávalók:
1 óriási padlizsán, 
3 közepes kaliforniai paprika, 
1 fej hagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
1/2 közepes zeller,
1 nagyobb répa,
kevés olívaolaj.
Az elkészítés az ismert módon történt: sütőben megsütöttem a padlizsánt, és a paprikát, közben hagymát pároltam (kevés vízen), és a felvágott zellert, répát is vízben megpároltam. Majd a padlizsánt is megpucoltam, rátettem a paprikát, zellert, répát, fokhagymát is és összeturmixoltam őket. Mindezt a hagymás alapra tettem, összekevertem, és pár percig sóval ízesítve összefőztem. A végén került bele pár csepp olívaolaj. 

Ezeket olvastad már?

Diós szárzeller saláta

vega_pokemontrainer4000

Ez a saláta is ma készült, a röszti mellé.  A szárzellert apró cikkekre felvágtam, besóztam.  Eközben elkészítettem az öntetet: 1/2...

Diós-szejtános-növényi sajtos hajdinafasírt

vega_pokemontrainer4000

Újabb felhasználási lehetősége a szejtánnak és ennek a különleges növényi sajtnak. 🙂 Ezúttal a szejtán lesz a kötőanyag, azaz tojáspótló. Hozzávalók: 20 dkg...