magdireceptek

Zöldséges zakuszka

Házi kenyérrel az igazi 🙂

Még csütörtökön készült ez a pástétom, és vacsorára betérő vendégeinknek is ízlett, ill.persze nekünk is, csak idő nem volt feltenni. Ez annyiban különbözik a hagyományos zakuszkától, hogy tettem bele répát és zellert. Hihetetlenül finom lett 🙂 Gondolkodom rajta, hogy ezentúl csak így készítem majd. 

Hozzávalók:
1 óriási padlizsán, 
3 közepes kaliforniai paprika, 
1 fej hagyma, 
2 gerezd fokhagyma, 
1/2 közepes zeller,
1 nagyobb répa,
kevés olívaolaj.
Az elkészítés az ismert módon történt: sütőben megsütöttem a padlizsánt, és a paprikát, közben hagymát pároltam (kevés vízen), és a felvágott zellert, répát is vízben megpároltam. Majd a padlizsánt is megpucoltam, rátettem a paprikát, zellert, répát, fokhagymát is és összeturmixoltam őket. Mindezt a hagymás alapra tettem, összekevertem, és pár percig sóval ízesítve összefőztem. A végén került bele pár csepp olívaolaj. 

Ezeket olvastad már?

Vegán somlói

Sajnos a mostani somlói egy kicsit szárazra sikerült (pedig a somlóit eddig még soha nem rontottam el, sajnálom, hogy most...

Vegán majonézes hummusz

Egyik kedvenc pástétomunk. Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsó1-1,5 dl Sojade natúr joghurt2 tk mustár2 tk. citromlé1-2 tk. nyírfacukor2 tk. himalaya sóízlés...

Karobos-datolyaszirupos holdacska

Finom csemege az egyre hűvösebb napokra. Hozzávalók: 1 csésze (2,5 dl) tönkölypehely2 csésze teljes kiőrlésűliszt½ csésze 4 szűz olaj mix½...