magdireceptek

Zöldséges zakuszka

Az egyik legfinomabb pástétom. Érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:

1 kg padlizsán
4 fej vöröshagyma
3 szem paradicsom
1,5 kg kápia paprika
1/3 kg sárgarépa
2 szem fehérrépa
1 szelet zellergumó
1 fej fokhagyma
5 dl 100% extra szűz olívaolaj 
só – ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymákat nagyon apróra vágjuk és  kevés vízen megpároljuk. A meghámozott zöldségeket sós vízbe téve megpároljuk, húsdarálón ledaráljuk (vagy botmixerrel leturmixoljuk). A padlizsánokat megmossuk, villával alaposan megszurkáljuk és tepsibe téve alaposan megsütjük, majd kihűtjük. Lehúzzuk a héját, és húsdarálón ledaráljuk. A nyers paradicsomot, paprikát is ledaráljuk (botmixerezzük). Mindezt a párolt hagymára tesszük, olajjal meglocsoljuk, sózzuk és alaposan összefőzzük. Frissen is fogyaszthatjuk, de télire is eltehetjük.

Ezeket olvastad már?

Újra itthon :)

Egyelőre egy panorámakép, 2300 méter magasságból (Magas-Tátra),  második nap másztuk meg (az előző napos 38 km-es túránkat követően :). Holnaptól...

Svájci burgonya

Gyermekkorom kedvenc étele ez volt. Nem tudom, miért svájci krumpli a neve, talán ott tanulta édesanyám (gyermekként jártunk Svájcban, Franciaországban...