Tegnapról maradt főtt rizsünk, így a mai tökfőzelék mellé elkészítettem fasírtnak 🙂 Finom, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
1 bögre főtt barna rizs
1 nagyobb sárgarépa
1 kápia paprika
1 marék kukorica
1 marék zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1/6 füstölt tofu
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 szelet rozskenyér
só- igény szerint
szezámmag, morzsa
3 ek. lenmagpehely
3 ek. víz
5-6 e. 100% extra szűzolívaolaj
Elkészítés:
A sárgarépát lehámozzuk és apró kockákra vágva megfőzzük. A kenyeret beáztatjuk, majd kinyomkodás után a rizshez adjuk. A hagymát apróra vágás után megpároljuk. A megfőtt sárgarépát is leszűrjük és hozzáadjuk a rizses masszához, majd a kukoricát és az apróra vágott pritaminpaprikát, tofut is. Sóval, fokhagymával és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A lenmagpelyhet vízbe áztatjuk, majd amikor nyálkás lesz, a masszához hozzáadjuk. Legvégül fasírtokat formázunk, szezámmagos morzsába hempergetjük és olajjal vékonyan kikent tepsibe téve 150 fokon egyszer megforgatva 30 perc alatt kisütjük.