magdireceptek

Zöldséges rizsfasírt

Tegnapról maradt főtt rizsünk, így a mai tökfőzelék mellé elkészítettem fasírtnak 🙂 Finom, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók:

1 bögre főtt barna rizs
1 nagyobb sárgarépa
1 kápia paprika
1 marék kukorica
1 marék zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1/6 füstölt tofu
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 szelet rozskenyér
só- igény szerint
szezámmag, morzsa
3 ek. lenmagpehely
3 ek. víz 
5-6 e. 100% extra szűzolívaolaj

Elkészítés:

A sárgarépát lehámozzuk és apró kockákra vágva megfőzzük.  A kenyeret beáztatjuk, majd kinyomkodás után a rizshez adjuk. A hagymát apróra vágás után megpároljuk. A megfőtt sárgarépát is leszűrjük és hozzáadjuk a rizses masszához, majd a kukoricát és az apróra vágott pritaminpaprikát, tofut is. Sóval, fokhagymával és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A lenmagpelyhet vízbe áztatjuk, majd amikor nyálkás lesz, a masszához hozzáadjuk. Legvégül fasírtokat formázunk, szezámmagos morzsába hempergetjük és olajjal vékonyan kikent tepsibe téve 150 fokon egyszer megforgatva 30 perc alatt kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Spenótos vegan gnocchi

Kicsit időigényes, de finom ebéd-ötletet hoztam nektek. Hozzávalók: 50 dkg burgonya (hamozott mennyiség) 5 dkg durumliszt 10-10 dkg finomliszt és...

Gyors ratatouille

Ehhez hasonló fotó szerepel majd a nyári szakácskönyvben 🙂  Tegnap késő éjjel (v.inkább kora hajnalban:)értünk haza, de ma kelni kellett,...

Rizses-napraforgós gombafasírt

Valamelyik nap töltött paprikát készítettem, azonban sajnos nem volt idő lefotózni. De maradt ki töltelék, amelyet ma reggel gyorsan fasírtnak...