magdireceptek

Zöldséges pizza


A fotót nem  férjem készítette, hanem ingyenes stock oldalról (www.sxc.hu) származik. 🙂

A tészta elkészítése: 
Fél kiló lisztet (fele teljes kiőrlésű liszt, fele fehér liszt) kis sóval és kb. 1 dl mézes vízben felfuttatott fél élesztővel, és 1 dl olajjal összekevertem, annyi vizet téve még hozzá, amennyit felvett a tészta. Kb. 30 percet kelesztettem, majd tepsibe tettem, és a feltét rátétele után betettem előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt készre sütöttem. 
A pizzaszósz elkészítése:

A pizza olyan nálunk, mint a fasírt: az kerül bele, ami éppen itthon van. A feltét most hagymás alap volt (hagymát pároltam kis vízen), majd ebbe került felkockázott répa, borsó, brokkoli és kukorica a mélyhűtőből, ill. kevés pirospaprika, só. Kicsit pároltam, majd a nyáron eltett paradicsomlé és püré, gabonakolbász, bazsalikom, fokhagyma, só, házi Erős Pista is került bele, ill. egy kis tk. liszttel besűrítettem. Füstölt tofut, vagy növényi tejfölt is tehetünk rá sajt helyett, ami nem a legegészségesebb dolog…

Fotót a kész pizzáról legközelebbi sütéskor töltök fel, mert sajnos mire észbe kaptunk, elfogyott. 

Ezeket olvastad már?

Vegán tejberizses körte

vega_pokemontrainer4000

Ez a finomság az új, gyermekeknek írt szakácskönyvembe készült, a könyv címe: Főzni gyermekjáték!. A könyvről hamarosan írok többet is...

Mogyorókrémes-marcipános tápiókapuding

vega_pokemontrainer4000

Hozzávalók: 10 dkg tápióka gyöngy3 dl víz6 dl kókusztej 10 dkg aranybarna nádcukor1 bio citrom héja5 dkg marcipán nádcukorral —karobos mogyorókrémgyümölcsökElkészítés:...