Óriási tál salátával megfelelő ebéd, meleg napokon is.
Hozzávalók:
1 csomag Tante Fanny leveles tészta
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
4 szem kisebb sárgarépa
15 dkg zöld hüvelyű zöldbab
10 dkg káposzta
15 dkg füstölt tofu
1 kis csokor koriander
3 tk. szárított petrezselyem
3 tk. ánizs
3 tk. szárított édeskömény mag, darálva
3 tk. pirospaprika
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj
víz-amennyit felvesz
só-ízlés szerint
—
3 ek. liszt
3-4 ek. zabtejszín
2 ek. szójaszósz
3 tk.mustár
—
szezámmag
Elkészítés:
Az újhagymát felkarikázzuk és víz +olaj keverékén megpároljuk, majd rátesszük az előre megmosott, meghámozott és julienre (hosszúkásra) vágott sárgarépát, a hasonló méretűre vágott zöldbabot, és káposztát, majd meglocsoljuk annyi vízzel, amennyi épp csak ellepi. Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát, a fűszereket, fokhagymát. Roppanósra pároljuk a zöldségeket, majd hozzáöntjük a zabtejszín + szójaszósz +mustár+ liszt keverékét. Ez besűrűsíti annyira, hogy ne folyjon ki a tésztából. Hozzávágjuk a koriandert, és a hosszúkásra vágott tofut.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd a tésztát kihajtjuk, téglalapokat vágunk, melyek felére kanalazunk a tésztából, majd a másik oldalán 3 csíkot vágva ezt az oldalt ráhajtjuk. Olajjal megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük (félidőben kisebbre vesszük a lángot).
Akinek nincsenek otthon „egzotikus fűszerei” és szójaszósza, az készítheti borsikafű-majoranna-pirospaprika-fohagyma hozzáadásával. Ez esetben nem kínai batyu lesz 🙂