magdireceptek

Zöldborsós-sütőtökös vegán tócsni

Nagyon finom, próbáljátok ki! Egy főzelék mellé tökéletes feltét a mindennapokban.

Hozzávalók:

20 dkg zöldborsó
10 dkg sütőtök
10 dkg burgonya
20 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 
 2 dl víz
1 csokor petrezselyem
só -ízlés szerint
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A borsót kevés vízen megpároljuk. A sütőtököt és a krumplit lereszeljük.  Amikor kifőtt a borsó, hozzákeverjük a lereszelt krumplihoz, sütőtökhöz. Ekkor hozzáadjuk a sót, liszteket, a felaprított petrezselymet, olajat és a vizet. Összedolgozzuk, majd kerámia palacsintasütőbe halmozzuk, és elegyengetjük őket (akár az amerikai palacsintákat), és kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Zöldbabsaláta

Nagyon-nagyon finom saláta, a tökmaggal, olívaolajjal és lilahagymával (és egy kis citromlével) remekül harmonizál a zöldbab. Hozzávalók: 25 dkg zöldbab10...

Vegán rakott zöldbab

Tegnap este főztem, egy jó nagy adag rakott zöldbabot, mára és holnapra is, ill. fasírt is készült, mivel holnap több...