Nagyon finom, próbáljátok ki! Egy főzelék mellé tökéletes feltét a mindennapokban.
Hozzávalók:
20 dkg zöldborsó
10 dkg sütőtök
10 dkg burgonya
20 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2 dl víz
1 csokor petrezselyem
só -ízlés szerint
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A borsót kevés vízen megpároljuk. A sütőtököt és a krumplit lereszeljük. Amikor kifőtt a borsó, hozzákeverjük a lereszelt krumplihoz, sütőtökhöz. Ekkor hozzáadjuk a sót, liszteket, a felaprított petrezselymet, olajat és a vizet. Összedolgozzuk, majd kerámia palacsintasütőbe halmozzuk, és elegyengetjük őket (akár az amerikai palacsintákat), és kisütjük.