magdireceptek

Zöldborsós-sütőtökös vegán tócsni

Nagyon finom, próbáljátok ki! Egy főzelék mellé tökéletes feltét a mindennapokban.

Hozzávalók:

20 dkg zöldborsó
10 dkg sütőtök
10 dkg burgonya
20 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 
 2 dl víz
1 csokor petrezselyem
só -ízlés szerint
3 ek. 100% extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A borsót kevés vízen megpároljuk. A sütőtököt és a krumplit lereszeljük.  Amikor kifőtt a borsó, hozzákeverjük a lereszelt krumplihoz, sütőtökhöz. Ekkor hozzáadjuk a sót, liszteket, a felaprított petrezselymet, olajat és a vizet. Összedolgozzuk, majd kerámia palacsintasütőbe halmozzuk, és elegyengetjük őket (akár az amerikai palacsintákat), és kisütjük.

Ezeket olvastad már?

Spenótos minikuglófok

A spenót, burgonya és a növényi sajt olyan triász, ami bármikor érkezhet Fanninak. Ünnepnapokon mindezt együtt kapja 🙂 Hozzávalók: 1/2...

Sárgabarackos-szilvás lepény (vegán)

Zizivel nyereményjátékot hirdettünk, miután bemutatta a A főzés gyerekjáték c. könyvet. Ez a recept ebből a könyvből való, igaz, őszibarackkal...

„Mexikói céklasaláta”

Maradt egy kis céklánk, ill. mexikói zöldséget nem tettem vissza -fasírtot készítettem egy adagból- a mélyhűtőbe, így ezt készítettem el...