Nagyon-nagyon finom saláta, a tökmaggal, olívaolajjal és lilahagymával (és egy kis citromlével) remekül harmonizál a zöldbab.
Hozzávalók:
25 dkg zöldbab
10 dkg koktélparadicsom
1 ek. 100% extra szűz olívaolaj
1 marék pirított tökmag
1 nagy fej lilahagyma
só – ízlés szerint
1 tk. mustármag
1 csokor petrezselyem
kevés citromlé
Elkészítés:
A zöldbabot megpároljuk, majd apró téglalap alakú szeletekre vágjuk. 🙂 A paradicsomokat megmossuk és elfelezzük. A tökmagot zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk. A hagymát felkarikázzuk. Az olajat kikeverjük a mustármaggal, sóval, petrezselyemmel, kevés citromlével. Majd tálba halmozzuk a babot, paradicsomot, lilahagymát és meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk tökmaggal. Frissen fogyasztjuk. 🙂