magdireceptek

Zöldbabbal töltött krumpli

A mai ebédből kimaradt 3-4 szem főtt krumpli, ill. a tegnap este mélyhűtőbe eltett zöldbabból is egy adag (nem volt több műanyag itthon), így  ma ezt a kettőt variálva készítettem ebédet (vacsorát, ha hazaérünk) holnapra is. 

Hozzávalók:

2-3 ek. 100% extra szűz olívaolaj 
4 szem krumpli
1/2 kg zöldbab
1 kápia paprika
1 csokor petrezselyem
10 dkg Viofast növényi sajt (paradicsomos-bazsalikomos ízesítésű)
2 ek. finomliszt
5 dkg natúr tofu
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
só-ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és vízen megpároljuk. Amikor megpuhult, kevés olajat öntünk hozzá, és még 1-2 percig összefőzzük, erre tesszük rá a felvágott zöldbabot és paprikát, fokhagymát, sót, és kevés vízzel felengedve megpároljuk. Eközben a natúr tofut, a lisztet és a zöldbab levéből egy keveset összeturmixolunk. Ezzel habarjuk be jó sűrűre a zöldbabot, a petrezselymet ekkor adjuk hozzá.  Közben a krumplikat félbevágjuk, kibelezzük. A krumplibeleket visszakeverjük a zöldbabhoz. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a krumplikat, reszelünk rá a sajtból , tetejüket meglocsoljuk olajjal és olajozott tepsibe téve magas hőfokon megsütjük (20-30 perc alatt). Friss salátával tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Nyitott Szemmel Magazin receptoldala…:)

A Nyitott Szemmel Magazin szeptemberi számában olvashatók ismét receptjeim. 🙂 Íme (ha valamelyik nem olvasható jól, akkor klikk a képre:)

Rakott-sült zöldséges-tofus tészta

Hétvégén több napra vendégeink érkeznek, ilyen esetben sikeres szokott lenni, ha egy nagy tepsi rakott valamit készítek két napra. Orsó...