magdireceptek

Zöldbab-ragu gluténmentes tésztával

Hozzávalók:

50 dkg zöldbab
2 ek. olívaolaj
1 paprika
1 paradicsom
2 ek. paprikakrém
1 dl szójadresszing
himalaya só, pirospaprika
bio levespor és ételízesítő
2 ek. kukoricakeményítő
2 ek fekete szezámmag

25 dkg gluténmentes metélt

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, a felvágott  paradicsomot, paprikát. Fűszerezzük, pirospaprikával megszórjuk és paprikakrémezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve közepes lángon pároljuk. A párolás utolsó 5 percében hozzáadjuk a szójadresszinggel előzetesen kikevert keményítőt. Fekete szezámmaggal és gluténmentes téésztával tálaljuk.  

Ezeket olvastad már?

Eltűnésem oka – recepteskönyv készítés

Vegán túrógombóc 🙂 Az elmúlt héten (vasárnaptól szerdáig) A tél ízei receptpályázat receptjei közül választottuk ki a nyerteseket, illetve azokat az...

Vegán mozzarella

A mozzarella sajt nagy kedvecem volt régebben, most egy facebook bejegyzés alapján elkészítettem a vegán verzióját: Hozzávalók: 240 g cukormentes...

Kölestúrós-meggyszószos rétes

Maradt egy kis meggyünk, meg köleskásánk tegnap reggelről, ill. a hűtőben van mindig Tante Fanny teljes őrlésű réteslap, így ma...