magdireceptek

Zöldbab fasírt

Kaptunk ismét egy nagy adag zöldbabot, már a mélyhűtőnk is tele van vele, aminek nagyon örülünk, hiszen szeretjük. Ma azonban nem szerettem volna ismét főzeléket készíteni (inkább tökfőzelék készült, mert az is volt még „hazai”), így fasírtot gyártottam belőle. Hm, nagyon eteti magát, finom. Érdemes kipróbálni, akár többször is 🙂

Hozzávalók:

50 dkg zöldbab
3 ek. lenmagpehely
3 szelet tk./rozs kenyér
1 csokor friss petrezselyem
3-4 tk. só (ízlés szerint csökkenthető/növelhető az adag)
2-3 tk. őrölt köménymag
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 ek. 100 % extra szűz olívaolaj

Elkészítés:

A zöldbabot megmossuk, és apró darabokra vágjuk, majd forrásba lévő vízbe dobjuk és roppanósra pároljuk. A hagymát szintén felvágjuk és olaj + víz keverékén megpároljuk. A kenyereket beáztatjuk, majd egy tálba kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a megpárolódott hagymát, leszűrt zöldbabot, a köménymagot, felaprított petrezselymet, az apróra vágott fokhagymát, és a lenmagpelyhet. Mindezt összedolgozzuk és olajjal kikent tepsibe téve kisütjük (160 fokon, egyszer forgatjuk, kb. 30 perc a teljes sütési idő).  

Ezeket olvastad már?

Lecsós grillezett gomba

vega_pokemontrainer4000

A világ legegyszerűbb étele, mégis megosztom veletek. Még a múlt héten készült, miután pakkot kaptunk anyósoméktól, mert náluk már gyönyörű...

Vegán tejberizses körte

vega_pokemontrainer4000

Ez a finomság az új, gyermekeknek írt szakácskönyvembe készült, a könyv címe: Főzni gyermekjáték!. A könyvről hamarosan írok többet is...