Gyors, faradt esti kep 🙂 |
Egyik mindenünk a zeller :). Ezért régóta tervezem, hogy pástétomot készítek majd belőle, ma volt időm is rá (maradt tegnapról ebédünk, így ez az idő szabadult fel:), ill. zeller is van bőven – még saját:). Olívaolajjal kikent tepsiben megsütöttem két közepes méretű, kockákra vágott zellert. Amíg sült a zeller, vízen megpároltam egy közepes, apróra vágott lilahagymát. A zellert összebotmixereztem, ezután beletettem a -vízzel együtt – a hagymát, sóval ízesítettem. Tettem bele kb. 1 tk. mustárt (szerintem nagyon megy hozzá:), 1 púpos ek. kókuszolajat, ízlés szerint petrezselyemzöldet, és egy nagyon kevés sörélesztőpelyhet. Ízletes, krémes, egészséges pástétom lett.