Hoztunk zellert is a kertből, így a tegnapról maradt főzelék mellé ma csak egy egyszerű fasírtot készítettem.
Hozzávalók:
2 közepes zeller, lereszelve,
1 közepes sárgarépa, lereszelve,
zabliszt (kb. fél bögrével),
1 fej hagyma, megpárolva,
2-3 gerezd fokhagyma,
só, kevés (kb.1 ek.) olívaolaj,
szezámmag,
1 szelet tk.kenyér.
A zellert, répát lereszeltem, a hagymát vízen megpároltam, fokhagymát összenyomtam, majd minden hozzávalót összekevertem, olajat öntöttem és szezámot szórtam hozzá és kb. 1 órát állni hagytam, és sütőpapírral kibélelt tepsiben kisütöttem (permeteztem a fasírtokra olívaolajat sütés előtt, ill. egyszer forgattam és újrapermeteztem őket:). Nagyon ízletes fasírt lett. (Ebből az adagból kb. 15-18 db készült)