magdireceptek

Zakuszkás-szezámos csiga

Tegnap este sikerült a „számunkra tökéletes vegán flódni”-t előállítanom:)), és ha már élesztővel dolgoztam, többet futtattam fel. Megérte, ezentúl gyakran készítem majd ezt a a csemegét, akár édesen, akár sósan. 

Hozzávalók

1/2 kg liszt (nálam most 1/2 fehér tönkölyliszt 1/2 durumliszt)
1/2 dl olaj
1/4 liter víz
2 dkg élesztő
só,
1/2 ek. méz

zakuszka, szezámmag

Elkészítés

Az élesztőt felfuttattam a mézes vízben (kb. 1/2 dl-nyi vízben), közben a liszteket, vizet sót egy tálba szórtam/öntöttem, majd hozzáöntöttem a felfutott élesztőt, sót, olajat és konyhai robotgéppel 5-10 percig dagasztottam. Ezt követően 1 órára hűtőbe tettem. Majd elővettem, kinyújtottam, megkentem zakuszkával, megszórtam szezámmaggal, és mint a bejglit feltekertem. Ezután kis karikákat vágtam belőle, amelyeket lefektettem, és olajozott-lisztezett tepsibe téve még kb. 1 órát kelesztettem (amíg a flódni sült), majd oldalaikat olajjal megkentem, tetejüket megszórtam szezámmaggal, és közepes lángon kisütöttem, kb. 20-30 perc alatt. Olcsó, de különleges, nehéz elrontani és még nagyon finom is 🙂 Legközelebb tofut is fogok bele csempészni, ill. pizzás csigát is készítek majd stb. 🙂 

Ezeket olvastad már?

Egzotikus gránátalma puding

Érdekes, egzotikus csemege, amely megszínesíti a hétköznapokat 🙂 Hozzávalók: 1/2 l gránátalmalé2,5  dl növényi tej2 ek. kókuszolaj10 dkg kukoricakeményítő4 ek....