magdireceptek

Almás batyu a maradékokból :)

Ez jól meg lett porcukrozva…
A maradék leveles tésztából készült pillanatok alatt ez az almás batyu. A pincéből felhozott almát feldaraboltam, nagyon kevés ideig kis fahéjjal pároltam (kb. 5 perc). Majd kockákat vágtam a kinyújtott leveles tésztából, az egyik felén 3 ferde csíkot vágtam késsel, a másik felére morzsát szórtam, majd rápakoltam az almás (kb. 1 evőkanállal), és összehajtottam. Mivel van egy raklapnyi házi tojás, megkentem vele, majd kisütöttem. 

Ezeket olvastad már?

Az én (post)covid történetem – 3. rész

Ezúttal szeretném leírni nektek a tapasztalataimat a Foodtest 200+ elnevezésű intolerancia teszttel kapcsolatosan. Óriási könnyebbséget jelent, hogy otthon is elvegezhető...

A tél íze, nyári estékre

Napok óta mézeskalács fűszerkeverék illatot érzek magam körül. 🙂 Ezért ma Dulmina jóvoltából egy egyszerű, egészséges, gyors mézeskalácsos sütemény készült....

Szójamajonézes padlizsánkrém

A mai nap káposztás tésztát készítettem, mivel kaptunk káposztát, és fogynia kell 🙂 (ez az utóbbi fél mondat örök szlogen...