magdireceptek

Zabkása forró almaszósszal

Zab- és rozskása előnyeiről, illetve elkészítéséről már írtam, itt és itt, most csak azért teszem be, mert új ötletem támadt: friss almaszósszal esszük (persze nyers gyümölcsöt is ettünk hozzá). Az almaszószhoz 2 almát   meghámoztam, kis fahéjjal és mézzel, ill. egy karika citrommal megpároltam, majd kukoricalisztet tettem bele, kb. 1 evőkanállal, és vaníliát, ill. egy kis kukoricatejport. Összekevertem és máris készen volt 🙂

Ezeket olvastad már?

1 hét szünet

Holnap Szentendrén leszünk, majd onnan egy hétig szabadságra megyünk: Békés megyében segítünk apósomék gazdaságában, ill. veteményezünk 🙂 Szép hetet mindenkinek!

Körtés, kókuszos, karobos köleskása

Kb. dupla adag kukoricatejben megfőztem a kölest.  A kókuszt, karobport és a mézet, ill. szeletelt körtét a végén adtam hozzá....