Olyan, mint az eredeti, ráadásul villámgyorsan elkészül és egészséges is.
Hozzávalók:
3 dl növényi tej
0,5 kg natúr tofu
1 dl búzadara
5 ek. nyírfacukor
1 mk. só
2 csomag vaníliás cukor
1 citrom héja
—
10-15 dkg teljes őrlésű kenyérmorzsa
2 ek. kókuszzsír
Elkészítés:
A növényi tejből és a grízből sűrű tejbegrízt főzünk. Ízesítjük nyírfacukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal és sóval. Amíg hűl a tejbegríz, a tofut egy nagyon kevés vízzel homogén állagúra turmixoljuk, és megpirítjuk a zsiradékban a zsemlemorzsát. Majd összekeverjük a tofut a tejbegrízzel, majd gombócokat formálunk. Az előre kevés olajon megpirított zsemlemorzsába beleforgatjuk. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.
TIPP: tálaláskor együk szójajoghurttal.