magdireceptek

Vendégbejegyzés: Mirinda szelet (vegán)

Kedvenc gyermekkori süteményemet fordította át vegánra Andi és Marika, ismét az ő receptjük következik. Marika eredeti végzettsége cukrász, így bátran ajánlom mindenkinek ezt a receptjüket is.

Hozzávalók

Piskótához:

25 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)

10 dkg fruktóz

fél csomag foszfátmentes sütőpor

6 ek. olaj

2,5 dl növényi tej+ fél ek. karobpor

 csipet só

töltelékhez:

 15 dkg köles

6 dl kókusztejszín

1 ek. tönkölydara

 1 csomag bourbon vaníliás cukor

10  dkg fruktóz

 1 evőkanál növényi margarin turmixoláshoz

narancs zselé:

fél vaníliás pudingpor

2,5 dl 100%-os narancslé

 kis fruktóz 

Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit összekeverem és kisütöm. Kb. 30 perc alatt megsül, de érdemes tűpróbának kitenni.  A tölteléknél a kölest a kókusztejszínnel és a többi hozzávalóval kivéve margarin összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett közepes lángon, majd kis lángon készre főzzük. Ha elkészült fedő alatt pihenni hagyjuk kihűlni. Addig a narancszseléhez a pudingport a narancslét, fruktózt összefőzzük. Ha megsült a tészta és kihűlt, akkor a tölteléket összeturmixoljuk egy kevés margarinnal és a tészta tetejére kenjük. Ha a narancszselé langyosra hűlt, akkor rásimítjuk a töltelék tetejére. Érdemes várni egy kis időt, hogy kihűljön és megdermedjen a teteje, de utána szeletelhető. 

Ezeket olvastad már?

Ribizlis csodasüti :-)

Ezt a receptet A nyár ízei szakácskönyvből készítettem el, ill. Nagy Zsuzsától tanultam, ő a recept szerzője :-). Hétvégén elkészítettem,...

Karfiolpástétom

Könnyű, finom pástétom.  Hozzávalók: 1 kis fej karfiol 1 szál közepes sárgarépa 1 közepes héjában főtt burgonya 1 fej lila...

Tavaszi saláta

Hozzávalók: 2 fej saláta4-5 szem retek1 konzerv doboz kukoricafekete olívabogyó – ízlés szerint1 szelet tk. kenyér6 ek. olívaolaj6 ek. víz3...