Hozzávalók:
2,5 dl nyírfacukor
12,5 dl liszt
2 tk. vaníliás cukor
40 dkg kókuszzsír
1 citrom héja
—
meggylekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kimérjük, a citrom héját lereszeljük és mindezt összemorzsoljuk (a kókuszzsír legyen szoba hőmérsékletű), majd alaposan összedolgozzuk. Ezután kb. 4 cm átmérőjű hengereket formázunk belőle és letakarva hűtőbe tesszük. (Mélyhűtőbe téve eláll sokáig, bármikor előkapható). majd lisztezett felületre rakva a tetején a közepét hosszanti irányba kissé bemélyesztjük (van ilyen magyar szó? – kérdezi egy nyelvész….) -így lesz szív alakú a kekszünk, ez a rész opcionális-, majd fél centis köröket (szíveket) vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük (a széleit szabadon hagyva) sűrű meggylekvárral, és egy kevés maradék tésztát rá is morzsolhatunk. (Én mandulaforgácsot is szoktam a lekvárra tenni). 180 fokon 15 perc alatt kisütjük.