magdireceptek

Vegán, „vajas”-meggyes keksz

Hozzávalók:

2,5 dl nyírfacukor
12,5 dl liszt
2 tk. vaníliás cukor
40 dkg kókuszzsír
1 citrom héja

meggylekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kimérjük, a citrom héját lereszeljük és mindezt összemorzsoljuk (a kókuszzsír legyen szoba hőmérsékletű), majd alaposan összedolgozzuk.  Ezután kb. 4 cm átmérőjű hengereket formázunk belőle és letakarva hűtőbe tesszük. (Mélyhűtőbe téve eláll sokáig, bármikor előkapható). majd lisztezett felületre rakva a tetején a közepét hosszanti irányba kissé bemélyesztjük (van ilyen magyar szó? – kérdezi egy nyelvész….) -így lesz szív alakú a kekszünk, ez a rész opcionális-, majd fél centis köröket (szíveket) vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük (a széleit szabadon hagyva) sűrű meggylekvárral, és egy kevés maradék tésztát rá is morzsolhatunk. (Én mandulaforgácsot is szoktam a lekvárra tenni). 180 fokon 15 perc alatt kisütjük.  

Ezeket olvastad már?

Karalábé rakottas

vega_pokemontrainer4000

Sajnos tegnap sem volt idő fényképezni (férjem másoddiplomás szokásos havi képzésén ült, 8-tól 8-ig), pedig annyi finomság készült mostanában (pl....

Gyors vegán almás sütemény

vega_pokemontrainer4000

Ismét egy sütemény. Pedig mindennap eszünk meleg ételt is, csak ezeknek a receptjei már fent vannak a blogon (ma pl....