magdireceptek

Vegán töltelék

Gyermekkorom nagy kedvence volt a töltelék is. Érdekes, hogy akkor sem a húsba töltött részét szerettem, hanem azt, ami kimaradt, és csak úgy be volt rakva a hús mellé, és a tepsiben szépen megsült. Nos, tegnap gondoltam, ünnepi ételt készítek, mert férjem utolsó szigorlata is ötös lett (így ebben a félévben is csak ötöse van:-), megérdemli az ilyen jellegű kényeztetést is. 😉 Nagy kedvenceivel: krumplipürével és dinsztelt vörös káposztával ettük.
Hozzávalók:

4 teljes kiőrlésű zsemle
10 dkg metélőhagymás tofu 
1 csokor petrezselyem
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4-5 ek. 100%extra szűz olívaolaj
10 dkg gomba (nekem most nem ez volt itthon, hanem ugyanennyi főtt lencse)
3 ek. lenmagpehely
4-5 ek. víz 

Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk, majd egy tálba kinyomkodjuk. A petrezselymet beleaprítjuk, a hagymákat felvágjuk és víz+olaj keverékén megpároljuk, ezt is hozzáadjuk, hozzákeverjük a megfőtt gombát (lencsét), az előzetesen vízbe áztatott lenmagpelyhet, és a nagyon apró kockákra vágott tofut (otthon édesanyám úgy készítette a tölteléket, hogy főtt tojást kockázott bele; ezt imitáltam a tofuval:). Alaposan összekeverjük, sózzuk, majd olajjal kikent tepsibe simítjuk és 180 fokon 25-30 perc alatt összesütjük.

TIPP: Tölthetünk vele főtt szójaszeletet, amit utána kipanírozunk és tepsiben kisütünk.

Ezeket olvastad már?

Nyári babgulyás

Most, hogy kicsi enyhébb az idő, babgulyást készítettem. Mivel nincsen fenn még a receptje, megosztom. 🙂  Hozzávalók: 20 dkg bab...

Hajdinás-ribizlis pohárkrém

Ma ez volt a reggelink. Tartalmas, finom, igazi nyári csemege 🙂 Hozzávalók: 10 dkg ribizli– 1 csomag vaníliás pudingpor1/2 l...