magdireceptek

Vegán tejes pite

A mai főzelék után szerettem volna valami könnyű sütit készíteni. A tejes pitét régóta szeretném elkészíteni itthon, eddig még nem vettem rá  magam. Most jött egy ötlet, és elkészült. (Még régebben Ms. Poppy-nál olvastam a pitéről, persze, más néven és más összevetőkkel)

Hozzávalók – a tésztához:

20 dkg liszt – ebből 10 dkg durumliszt, 5 dkg zabliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt,
6 dkg-nyi olaj (mérlegen kimérve),
kis élesztő,
kis víz,
kis cukor.

A tészta alapanyagait összedolgoztam (az élesztőt nem felfuttattam, csak belemorzsoltam a tésztába), és kb. 20 percre a hűtőbe tettem. Majd belesimítottam egy kisebb tepsibe. 10-15 percig kis lángon elősütöttem.
Közben elkészítettem a krémet.

Hozzávalók – a krémhez: 


2 csomag vaníliáspuding,
400 ml kukoricatej,
3/4 natúr tofu,
méz,
vanília.

A kukoricatejben megfőztem a pudingot (amit lehet helyettesíteni kukoricaliszttel, ill. kukoricakeményítővel), mézet adtam hozzá a végén, ill. közben kis vízzel elturmixoltam a natúr tofut, és ezt belekevertem a pudingba.

Az elősütött tésztára rátettem a pudingot, és összesütöttem. A tetejére körte és meggy került.
Nagyon finom lett és gyorsan el is készült…máskor is készítek majd :))

Ezeket olvastad már?

Zöldbabsaláta

Nagyon-nagyon finom saláta, a tökmaggal, olívaolajjal és lilahagymával (és egy kis citromlével) remekül harmonizál a zöldbab. Hozzávalók: 25 dkg zöldbab10...

Befőzés, betegség, borsmenta

Régen írtam a blogra, ennek több oka van. Egyrészt férjem vasárnap este négy napos munkaútra indult, így nem is nagyon...

Tormás avokádókrém

Tudom, tudom, a torma és az avokádó párosítása elsőre furcsán hangzik, de nem volt kedvem hagyományosan elkészíteni, ill. mostanában rákaptunk...