magdireceptek

Vegán tejberizs

Ismét rizs, csak most édesen 🙂 Ki hogy készíti? Nálunk néha így készül:


Hozzávalók:

1 bögre rizs
3 bögre növényi tej
vanília, eritrit (xilit, stevia) – tetszés szerint
1 csipet só

 növényi habkrém
1 ek. kókuszolaj

Elkészítés:

A rizst a kókuszolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a növényi tejet, es a sót, fedő alatt puhára főzzük. A növényi habkrémet felverjük és a kihűlt rizshez adjuk, ekkor ízlés szerint ízesítjük. Keverhetünk bele is gyümölcsöt, de mellé is ehetjük.

Ezeket olvastad már?

Zsemle

Sokszor sütöm itthon a pogácsát, kenyeret, kiflit, zsemlét. Néha variálok, hogy ne csak barna színű legyen, most fehér tönkölylisztből készítettem,...

Karobos-tejszínes-almás palacsinta

A leves (és az ahhoz tálalt teljes kiőrlésű lisztből készült vendégváró kifli)  után ez a desszert készült.  A palacsintatésztába karobot...