magdireceptek

Vegán, szójajoghurtos meggyes pite

Egyszerű, gyors, finom, aktuális sütemény. Nem csak vegánoknak kitűnő, hanem annak a háziasszonynak is segítségére lehet ez a recept, akinek épp elfogyott a tojás, ráma, tej, tejföl otthonról. 🙂

Hozzávalók:

(1 bögre =2dl)

2 bögre Alpro szójajoghurt
3 bögre liszt (pl. fele finomliszt, fele tk. tönkölyliszt)
1 bögre xilit (nyírfacukor)
1 bögre napraforgó olaj
1/2 citrom leve
3 ek. lenmagpehely
1 csomag foszfátmentes sütőpor

kb. 50 dkg meggy

Elkészítés:

A tészta száraz hozzátartozóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, olajat, citromlevet. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, és megszórjuk magozott meggyel. 160 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után vágjuk fel, és nyírfacukrot kávédarálón megőrölve szórjuk meg ezzel a „por-nyírfacukorral”, így tálaljuk.

TIPP: variálhatjuk más gyümölcsökkel is.
Készíthetjük a gyümölcshöz illő ízesített Alpro szójajoghurtokkal is. 

Ezeket olvastad már?

Indiai padlizsánragu

Van egy kedves indiai ismerősöm, ezt a receptet egyszer tőle tanultam. Hozzávalók: 50 dkg padlizsán 1 teáskanál kurkuma 1 teáskanál...