Egyszerű, gyors, finom, aktuális sütemény. Nem csak vegánoknak kitűnő, hanem annak a háziasszonynak is segítségére lehet ez a recept, akinek épp elfogyott a tojás, ráma, tej, tejföl otthonról. 🙂
Hozzávalók:
(1 bögre =2dl)
2 bögre Alpro szójajoghurt
3 bögre liszt (pl. fele finomliszt, fele tk. tönkölyliszt)
1 bögre xilit (nyírfacukor)
1 bögre napraforgó olaj
1/2 citrom leve
3 ek. lenmagpehely
1 csomag foszfátmentes sütőpor
—
kb. 50 dkg meggy
Elkészítés:
A tészta száraz hozzátartozóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, olajat, citromlevet. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, és megszórjuk magozott meggyel. 160 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után vágjuk fel, és nyírfacukrot kávédarálón megőrölve szórjuk meg ezzel a „por-nyírfacukorral”, így tálaljuk.
TIPP: variálhatjuk más gyümölcsökkel is.
Készíthetjük a gyümölcshöz illő ízesített Alpro szójajoghurtokkal is.