magdireceptek

Kókuszolajos-juharszirupos tepsis burgonya

Egyszerű, gyors, mégis különleges étel. Egy salátával remek ebéd.  

Hozzávalók:

1 kg burgonya
köménymag – ízlés szerint
himalaya só – ízlés szerint
2 ek. juharszirup
4 ek. kókuszzsír
2 ek. olívaolaj 
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

Az (új)burgonyát alaposan megmossuk, majd hosszában félbevágjuk. Becsíkozzuk, úgy, hogy ne vágjuk el teljesen a burgonyát. Egy tepsi alját kikenjük kókuszzsírral, és belelocsoljuk az olívaolaj felét. Rátesszük a krumplikat (lapos felükkel), majd minden krumpli tetejére kenünk egy kevés kókuszzsírt, megsózzuk, köménymaggal ízesítjük. Lefedjük alufóliával és 180 fokon 10 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, meglocsoljuk olajjal és még 10 percig sütjük. Ezt követően megforgatjuk a burgonyákat, rálocsoljuk az agavé szirupot és megszórjuk petrezselyemmel. 10 perc alatt a legmagasabb fokozatán összepirítjuk.

TIPP: A juharszirupot helyettesíthetjük egyéb sziruppal, pl. agavéval, vagy mézzel is. Ez esetben a mézből egy ek. is elegendő. 

Ezeket olvastad már?

Vegán Bounty szelet

vega_pokemontrainer4000

Teljesen „véletlen” jött ennek a süteménynek az ötlete (recepteket próbáltam ki, és összevontam két süteményt), és nagyon finom lett, fel...

Sült, fűszeres sütőtök

Magdi

Próbáltátok már a sütőtököt máshogyan is elkészíteni? Én nagyon szeretem sósan: pl. krumplipürébe keverve, fasírtnak vagy salátának elkészítve. Most azt...