magdireceptek

Vegán szilvás gombóc – sajnos ismét fotó nélkül

Sajnos fotó ismét nem készült, mert éhesek voltunk, és mire észbe kaptunk, elfogyott a sok gombóc. 🙁
Néha rámtör a gombóc-éhség 🙂 Most is ez történt, készítettem is gyorsan egy kevés szilvás gombócot (még tegnap este, a múltkori sárgabarackos gombóchoz hasonló módon).

Hozzávalók – 30 gombóchoz:

30 dkg főtt krumpli, meghámozva és lereszelve,
1/4 kg zabliszt,
1/4 kg durumliszt,
1/2 finomliszt,
annyi víz, amennyit felvesz,
só,

szilva, cukor, fahéjpótló (1/3 kardamon, 2/3 koriander)

morzsa, fahéjpótló (1/3 kardamon, 2/3 koriander), cukor.

(Én most feleztem az adagot, mert csak ketten ettük)

A krumplikat megfőztem, meghámoztam, lereszeltem. A liszteket összekevertem, majd a kihűlt reszelt krumplit belekevertem, vizet tettem hozzá, kinyújtottam -lisztes felületen – a tésztát, kockákat vágtam, megtöltöttem fahéjpótlós cukorba forgatott friss szilvával, majd forrásba lévő vízbe dobtam, és főztem, főztem, főztem 🙂 (miután feljöttek a gombócok a víz felszínére, utána még kb. 3 percig) Közben morzsát pirítottam, ebbe forgattam bele a gombócokat. 

Ezeket olvastad már?

Tepsiben sült pikáns csicseri és karfiol

Nagyon finom csemege – akár magában is, de egy hozzá kifőzött ízesített, pikáns rizzsel, bulgurral, vagy pl. paradicsomszószos tésztára téve...