A tegnapi paprikás krumpli maradt mára is, így csak vacsorára készítettem vega kolbászt, ill. zsemléket. Nem volt kedvem diókolbászt készíteni, egyrészt mert tartalékolom a diónkat másra, másrészt valami újra vágytunk, ezért készült most szejtán kolbász, az alapreceptet -amit több szempontból is módosítottam- még régebben itt olvastam: 🙂 Nagyon gyors, egyszerű és finom – ekkora adagból 6 nagyobb rúd lesz. Kiváló kenyérfeltét, de finom főzelékekhez is, vagy rakott ételekbe, felkarikázva:
10 dkg búzasikér por,
8 dkg füstölt tofu,
2 evőkanál morzsa,
3 evőkanál darált dió,
kis búzakorpa,
2 evőkanál szójaszósz,
sok majoranna,
sok fokhagyma (kb. 2 fej),
só, kömény, kis gabonakolbász,
1 tk. házi Erős Pista,
víz, amennyit felvesz – 1-2 dl.
A zsemléről nem készült fotó, ha legközelebb készítek, felteszem a receptet is, ami egyébként nagyon bevált, finom, puha lesz a zsemle. 🙂