Hozzávalók:
A vegán csokis brownie -piskótához:
1 csésze liszt
1/2 csésze barnacukor (vagy bármilyen más cukor)
0,5 tasak sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
0,5 csésze holland kakaó
0,5 tábla étcsokoládé
5 ek. kókuszolaj
langyos víz
A krémhez:
30 dkg kesudió, este beáztatva
1 citrom leve
15 dkg olvasztott kókuszolaj
5 csomag vaníliás cukor
5 ek. cukor
2 dl Hulala tejszín felverve
Elkészítés:
A tésztát készítjük el először: a száraz és a nedves alapanyagokat külön-külön összekeverjük, és annyi langyos vízzel hígítjuk, hogy puding állagú tésztát kapjunk. 180 fokon 15-20 perc alatt összesütjük. Most tortaformát sütöttem, és miután kihűlt, kettévágtam.
A krémhez előző este beáztatjuk a kesudiót. Másnap aprítógépbe tesszük és összeaprítjuk a kesudiót. Amennyibne botmixerünk van, a megolvasztott kókuszolajjal, citrom levével együtt turmixoljuk össze. A Hulala tejszínt felvetjük és óvatosan hozzákeverjük. A krém egyharmadát külön vesszük és ízlés szerint holland kakaót, ill. egy tábla csokit olvasztunk hozzá, összekeverjük. A krém 2/3-ad részét pedig meghagyjuk fehérnek. Tetszés szerint rétegezzük.