magdireceptek

Diótorta

Sógoromnak és drága férjemnek készült ez a torta, születésnapjaik alkalmából.  A piskótához az alábbiakat kevertem össze:

– 15 dkg barnacukor,
– 15 dkg dió (darálva),
– 8 dkg simaliszt,
– 7 dkg zabliszt,
– kevés lenmagpehely, vízben feloldva (tojás helyett),
– foszfátmentes sütőpor (fél zacskónyi),
– 1 dl víz,
– 4 ek olaj,
– kis citromhéj.

Mindent összekeverek, kisütöm.

A krémhez (sajnos most vajjal készült, de inkább a vegán verziót írom le):

– két csomag vaníliás puding,
– 1 l kukoricatej,
– cukor,
– rengeteg dió (darálva),
– karob,
– pálmavaj (200 gr).

Mindent összekeverek, és megkenem a kihűlt tortalapot, amelyet 3 fele vágok előtte.

Ezeket olvastad már?

Rakott milánói makaróni

vega_pokemontrainer4000

Nálunk szinte mindig így, rakva készül a milánói. Ugyanúgy jártam el, mint a sima milánóinál: kifőztem a tésztát, a szószt...

Paradicsomos cukkinileves

vega_pokemontrainer4000

Magamhoz képest régen jelentkeztem. Ennek az az oka, hogy férjem – munka mellett-  másoddiplomázik a Semmelweis Egyetemen, így nem sok...

Lecsós grillezett gomba

vega_pokemontrainer4000

A világ legegyszerűbb étele, mégis megosztom veletek. Még a múlt héten készült, miután pakkot kaptunk anyósoméktól, mert náluk már gyönyörű...